Investor bude raz možno ohrozený druh vplyv zavedenej smernice sa po niekoľkých rokoch jej platnosti už dá hodnotiť - Škriniar, Pavel, 1979-
Kapitálové trhy a smernica MiFID po rokoch. Prípady a skúsenosti obchodníkov s CP so smernicou MiFID v zahraničí. Vyššia informovanosť a vyššia ochrana investorov. Zvyšovanie finančnej gramotnosti klientov.