O sociologickom chápaní bezpečnosti - Škvrnda, František
Sociálny fenomén bezpečnosti a jeho sociologické chápanie. O formovaní špeciálneho sociologického pohľadu na bezpečnosť. Koncepcia troch základných sociologických pohľadov na bezpečnosť. Vybrané aktuálne sociologické problémy bezpečnosti a ich poznávanie.