Ochrana bezpečnosti výrobkov podľa právnej úpravy o technických požiadavkách na výrobky a o posudzovaní zhody - Veterníková, Mária, 1964-
Zákon č. 264/1999 Z. z. o technických požiadavkách na výrobky a o posudzovaní zhody - právny predpis, ktorého cieľom je chrániť spotrebiteľa pred výrobkami, ktoré by mohli ohroziť život, zdravie, životné prostredie alebo majetok spotrebiteľa. Analýza uvedeného zákona. Požiadavky na výrobky. Pojem určené výrobky. Vyhlásenie o zhode. Posúdenie zhody autorizovanou osobou. Značky zhody a označenia. Dohľad nad dodržiavaním zákona. Uplatnenie právnej úpravy zákona o zhode v rozhodnutiach Slovenskej obchodnej inšpekcie.