Nebezpečné výrobky a ochrana spotrebiteľa - Dzurová, Mária
Problematika bezpečnosti výrobkov. Všeobecné požiadavky na bezpečnosť výrobku. Systém bezpečnosti výrobkov Európskej únie. Informačné bezpečnostné systémy členských krajín EÚ. Bezpečnosť elektrospotrebičov a vyhlásenie o zhode. Technické požiadavky na výrobok. Činnosť Národného inšpektorátu práce. Vlastný záujem spotrebiteľa získavať potrebné informácie o možných rizikách osobnej bezpečnosti.