Vývoj nominálnej konvergencie ako neoddelitelnej súčasti konvergencie reálnej v podmienkach Slovenskej ekonomiky - Chandoga, Roman
Krajiny musia pred svojím vstupom do Európskej únie plniť určitý stupeň konvergencie, t. j. dosahovať nominálne konvergenčné kritériá, označované aj ako Maastrichtské kritériá. Charakteristika a plnenie jednotlivých kritérií.