Využitie bioplastov v obalovej technike - Kačeňák, Igor
Všeobecná charakteristika biodegradovateľných obalových materiálov. Výhody a nevýhody bioplastov voči konvenčným plastom. Technologický vývoj bioplastov. Funkčnosť a ochrana životného prostredia. Príklady použitia najfrekventovanejších bioplastov na báze škrobu, celulózy a kyseliny mliečnej. Bioplasty a odpady.