Jazyková politika EÚ, jej vývin a súčasné trendy v súvislosti s vyučovaním angličtiny ako cudzieho jazyka - Strelinger, Ján, 1964-
Problém jazykovej politiky Európskej únie. Vývin jazykovej politiky EÚ. Súčasné trendy jazykovej politiky EÚ. Dosah týchto trendov na vyučovanie angličtiny.