Verbálna a neverbálna komunikácia v diplomatickej praxi - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Komunikácia je základnou metódou využívanou v diplomatickej praxi. Prostredníctvom slova v ústnej či písomnej podobe diplomatický zástupca získava, sprostredkúva a spracúva informácie, ktoré sa všeobecne považujú za jeden z kľúčových výsledkov jeho práce. Všeobecné informácie o komunikácii a zvýraznenie osobitosti diplomatického jazyka. Dôležitosť neverbálnej komunikácie, ktorá pozitívne , ale aj negatívne, ovplyvňuje váhu slova.