Simulačná metóda Monte Carlo - Lukáč, Miroslav
Využitie simulačnej metódy Monte Carlo pre potreby skvalitnenia rozhodovacích procesov v podniku. Výhody a nevýhody metódy. Monte Carlo dokáže nielen vypočítať možné hodnoty výstupnej premennej, ale aj určiť pravdepodobnosť, s akou daná hodnota môže nastať.