Zahranično-obchodná politika SR a jej zmeny v období finančnej krízy - Baláž, Peter
Analýza zahraničného obchodu SR a zmien, ktoré do jeho vývoja priniesla finančná kríza. Autori sa snažia vidieť prebiehajúce zmeny v širších medzinárodných súvislostiach vo vzťahu k celkovej konkurencieschopnosti ako hlavnej ambícii hospodárskej stratégie každej ekonomiky. Potvrdzuje sa, že vplyv tejto krízy na skúmanú oblasť bol a je enormný a pokiaľ nebude prekonaná nemožno očakávať žiadne závažnejšie pozitívne trendy ani vo vývoji zahranično-obchodných pozícií Slovenska.