Konkurenčné stratégie malých a stredných podnikov - Luliaková, Ivana
Malé a stredné podniky najčastejšie využívajú konkurenčnú stratégiu vyhľadávania trhových štrbín. Pokiaľ sa malý alebo stredný podnik rozhodne vystupovať v úlohe vyzývateľa na trhu, mal by zvoliť formu bočného alebo partizánskeho útoku. Vhodnou konkurenčnou stratégiou pre MSP sa javí aj stratégia nasledovania, avšak iba v prípade ak produkty, ktoré plánuje MSP imitovať, nie sú chránené patentom.