Budúcnosť USA po hospodárskej kríze - Čizmadiová, Kristína
Hospodárska kríza sa začala prejavovať v polovici roku 2007. Negatívny dopad mala najmä na bankový sektor a na vývoj ceny ropy. Najdiskutovanejšími problémami USA sú: globálny terorizmus, pašovanie zbraní, rastúce náklady na bývanie, klesajúce mzdy a pod. Po voľbách amerického prezidenta je úroveň hospodárstva stále na úrovni z roku 2007. Čo sa týka globálnej konkurencieschopnosti, táto krajina vykazuje stále dobré výsledky. Liekom na oživenie hospodárstva by mala byť Národná Exportná Iniciatíva.