Databázový marketing - Michalková, Lucia
Databázový marketing predstavuje použitie zákazníckych databáz na posilnenie marketingovej produktivity efektívnejším získavaním, udržiavaním a rozvojom zákazníkov. Databázový marketing veľmi úzko súvisí s priamym marketingom a CRM. Líšia sa však v určitých bodoch. Databázový marketing kladie dôraz na analýzu zákazníckych údajov, priamy marketing zdôrazňuje adresnosť a CRM vzťah so zákazníkmi.