Application of Cluster Analysis Method on Selected Indicators of Tourism - Liptáková, Erika
Význam turizmu pre rozvoj krajiny. Prieskum turizmu v krajinách V4, pobaltských republikách (Lotyšsko, Litva, Estónsko) a Rumunsku a Bulharsku. Cieľ a metodológia. Štatistika v turizme. Rozdelenie krajín Európskej únie do regiónov. Metóda klastrovej analýzy - aplikácia pre regióny EÚ.