Pohľad na trh práce SR cez vybrané makroekonomické ukazovatele - Michaličková, Lenka
Príspevok je zameraný na zmapovanie aktuálnej situácie na slovenskom trhu prácu v čase dopadov hospodárskej krízy. Zaoberá sa otázkou, či je ekonomika v SR v stave recesie, alebo oživenia. Sústreďuje sa na prepojenie vplyvu makroekonomických ukazovateľov na trh práce a na vznik nových javov. Poukazuje na zmeny pripravované novou vládou v nasledujúcom roku, ktoré svojimi dopadmi ovplyvnia aj vývoj trhu práce v nasledujúcom období.