Úvaha nad ekonomickým rastom z aspektov vplyvu na rozvoj človeka a prosperitu spoločnosti - Blašková, Mária
Úvaha, ktorá je zameraná len na základné východiská a vybrané súvislosti ekonomického rastu a rozvoja. Stručne uvádza problém zdrojov a faktorov ekonomického rastu, ktoré sa môžu zmeniť aj na jeho bariéru. Súčasné diskusie opomínajú otázky zmysluplnosti ekonomického rastu, bez snahy analyzovať a venovať pozornosť jeho vplyvu na človeka a prosperitu spoločnosti.