Niektoré dôsledky nahradenia dolára eurom - Šturc, Boris, 1961-
Veľkosť ekonomiky Spojených Štátov Amerických a Eurozóny. Vplyv depreciácie dolára na import a export do a z USA. Zvýšenie ceny importu prostredníctvom znižovania kúpnej sily dolára. Euro a rastúce úrokové miery v eurozóne. Rozdielny dopad na jednotlivé členské krajiny EÚ.