Kríza - dopady a možnosti rastu - Nežinský, Eduard, 1972-
Dopady globálnej hospodárskej krízy na hospodárstvo EÚ v rámci svetového prostredia, jej členov a na slovenskú ekonomiku ako člena EÚ a eurozóny. Rozličný vývoj v jednotlivých krajinách dokumentuje príspevok prostredníctvom údajov v tabuľkách a ich porovnaním. Ako hlavný nástroj riešenia dopadov je uvedená fiškálna politika, ktorej využitie v časoch krízy však vedie k nerovnováhe verejných financií. Na záver sú navrhnuté možnosti pre dlhodobé smerovanie rozvoja smerom k znalostne orientovaným aktivitám.