Demografia v podmienkach vyspelých krajín a v podmienkach Slovenskej republiky - Chandoga, Roman
Demografický vývoj je v mnohých vyspelých krajinách v posledných desaťročiach priam nočnou morou. Krajiny sa potácajú v problémoch s nízkou pôrodnosťou, pomaly zužujúcou sa produktívnou vrstvou obyvateľstva a stále sa zvačšujúcou „armádou“ dôchodcov, resp. ľudí blížiacich sa do dôchodkového veku. V slovenskej ekonomike sa tieto svetové trendy začínajú tiež naplno prejavovať, aj keď s mnohoročným oneskorením. V príspevku sa autori bližšie zameriavajú na tendencie demografického vývoja vo svete a na Slovensku.