Faktory inovačnej výkonnosti - Fülöp, Peter
Inovačná výkonnosť krajín Európskej únie, ich poradie, silne a slabé stránky. Analýza vplyvu vedy a výskumu na inovačnú výkonnosť a jej dôležitosť pri formovaní ekonomických štruktúr. Slovensko sa podľa inovačných charakteristík zaraďuje do poslednej skupiny, označovanej ako dobiehajúce krajiny. Príspevok taktiež poukazuje na možnosti zlepšenia pozície Slovenskej republiky.