Preprava tovaru z Ázie do Európskej únie - Valachovičová, Viktória
Nárast obchodného prieniku ázijských firiem na európsky trh a s tým súvisiace dopravné toky. Porovnanie kontejnerovej prepravy námornej, železničnej a leteckej medzi Čínou a Európou z hľadiska nákladov, času, vzdialenosti a emisií. Medzinárodné koridory na sieti ŽSR. Význam kombinácie námornej dopravy so železničnou dopravou. Železničná doprava ako výhodnejšia alternatíva. Problematika výstavby širokorozchodnej železnice na území Slovenska.