Výzvy politiky ochrany hospodárskej súťaže v Európskej únii v čase globálnej finančnej a hospodárskej krízy - Tokárová, Mária
Efektívna hospodárska súťaž je dôležitá pre každú otvorenú trhovú ekonomiku. Pozitívne efekty vyplývajúce z uplatňovania účinnej hospodárskej súťaže vyžadujú, aby na trhu Európskej únie bola zabezpečená jej ochrana. To je úlohou politiky ochrany hospodárskej súťaže v Európskej únii, ktorá je v kompetencii Európskej komisie, konkrétne Generálneho riaditeľstva pre hospodársku súťaž. Príspevok poukazuje na uvedené skutočnosti z aspektu globálnej finančnej a hospodárskej krízy a uvádza opatrenia, ktoré v tejto oblasti Európska únia prijala.