Vývoj a výzvy slovenského priemyslu v období hospodárskej krízy, vplyv eura a dopad na produktivitu práce, mzdy a nezamestnanosť v priemysle - Dereník, Dávid
Sprievodné prvky globálnej recesie. Výhody eura. Oslabenie mien okolitých krajín. Prepad zahraničného dopytu. Priemyselná produkcia v kríze. Nezamestnanosť. Priemysel v kríze. Využitie kapacít v priemysle. Flexibilita pracovného trhu (ochrana zamestnania). Konkurencieschopnosť klesá – prepad podnikateľského prostredia (súdy, vládna korupcia). Rast Slovenska závislý od hlavných obchodných partnerov. Výzvy.