Zásadné turbulencie globálneho ekonomického prostredia: hospodársky cyklus alebo externé šoky? - Workie Tiruneh, Menbere
Prerušenie globálneho ekonomického rastu. Charakteristiky predkrízového obdobia. Negatívna synchronizácia svetovej ekonomiky. Vybrané aspekty dopadov finančnej a hospodárskej krízy na svetovú ekonomiku. Finančná kríza a prepad priemyselnej výroby. Kto profituje z krízy. Pád cien finančných a nefinančných aktív.Vplyv finančnej krízy na globálnu mieru nezamestnanosti. Regionálna dimenzia dopadov krízy. Niektoré aspekty morálneho hazardu. Morálny hazard a zlatý padák.