Miesto USA v súčasnej medzinárodnej politike v kontexte novej národnej bezpečnostnej stratégie - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Tradície z ktorých vychádza zahraničná politika USA. Strategické koncepcie Baracka Obamu. Zhrnutie pozícií predložených Barackom Obamom v Národnej bezpečnostnej stratégii.