Konzulárna služba a jej perspektívy na začiatku 21. storočia - Pajtinka, Erik
Analýza základných funkcií a úloh konzulárnej služby v súčasnej diplomatickej praxi štátu a náčrt ich budúcich perspektív a ich význam v kontexte vplyvu globalizácie, ale aj európskeho integračného procesu.