K vybraným problémom finančnej krízy - príčiny finančnej krízy v USA - Čurlejová, Libuša
Faktory, ktoré prispeli k vzniku finančnej krízy v USA - internetová bublina, nízke úrokové miery, pokles ziskov bánk, uvoľnenia pravidiel pri poskytovaní hypoték, rastúce ceny nehnuteľností.