Interkultúrna komunikácia a diplomacia - Bláhová, Mária
Interkultúrna komunikácia a diplomatické rokovania boli odjakživa navzájom prepojené. Moderná doba a globalizačné trendy zasahujú do všetkých oblastí života, diplomaciu nevynímajúc. Podobnosti a rozdiely medzi kultúrami. Spoločenská etiketa. Etnocentrizmus. Národná kultúra a národná identita. Základné kultúrne dimenzie. Riziká pri prekonávaní kultúrnych bariér. Verbálna, neverbálna komunikácia. Kultúrny šok.