Východiská jazykovej politiky Európskej únie - Ondrušová, Terézia, 1978-
Hlavné problémy Európskej únie, ktorými sú dodržiavanie rovnosti v oblasti jazykov, keďže jazyková rôznorodosť je bohatstvom, ale aj zdrojom konfliktov v rámci EÚ, a taktiež dominantnému postaveniu angličtiny, ktorá predstavuje jazykový aspekt globalizácie.