Priame zahraničné investície a ich vplyv na životné prostredie v procese globalizácie - Romančíková, Eva
Priame zahraničné investície a ich pozitívne a negatívne dopady na ekonomiku krajiny. Objasnenie vplyvu priamych zahraničných investícií na životné prostredie. Politiky konkurenčného boja o priame zahraničné investície medzi krajinami, ktoré sa realizujú prostredníctvom environmentálnych štandardov. Problematika priamych zahraničných investícií a životného prostredia z hľadiska zachovania trvalo udržateľného rozvoja.