Paradigmy budúceho vývoja - Staněk, Peter
Doterajšie krízy vo svete. Noví investori na svetových finančných trhoch. Príčiny krízových tendencií. Spotreba a export ako východiská z krízy. Kríza a sociálny model. Ekologizácia ako východisko z krízy. Stratégia spotreby a príjmová stratifikácia. Možné zdroje spoločnosti. Spolupráca a integrácia na nadnárodnej úrovni ako objektívny a nevyhnutný proces.