Expandujúce ekonomiky BRIC a ich pozícia vo svete - Klingová, Simona
BRIC je skratka, ktorú v roku 2003 vymyslela investičná banka Goldman Sachs pre skupinu rozvíjajúcich sa štátov: Brazíliu, Rusko, Indiu a Čínu. Predstavuje novú skupinu krajín odhodlaných k účinnej spolupráci v súčasných meniacich sa medzinárodných podmienkach. Viac ako historická rozdielnosť je zaujímavá ich nádejná ekonomická budúcnosť. BRIC sa nepopierateľne podieľa na formovaní ekonomického a geopolitického svetového poriadku.