Finančná analýza podniku a jej vplyv na postup a voľbu metód v procese ohodnocovania podniku - Moravčíková, Elena, 1967-
Finančná analýza je nástrojom umožňujúcim poznať súčasnú situáciu podniku, vďaka čomu je možné identifikovať silné a slabé stránky podniku. Táto analýza dáva možnosť overiť hodnovernosť finančného plánu podniku a jeho perspektív. S tým úzko súvisí výber metódy ohodnocovania podniku.