Trh, zisk a globalizácia v kontexte encykliky Caritas in veritate - Bačová, Monika
Pápež Benedikt XVI. vo svojej encyklike Caritas in veritate (Láska v pravde) nevylučuje trh, zisk, globalizáciu. Poukazuje na ich pozitíva a príležitosti, ale súčasne dôrazne upozorńuje aj na negatíva a hroziace nebezpečenstvá, ak nebudú uplatňované základné princípy: spravodlivosť, solidarita, subsidiarita, spoločné dobro.