Economic Development and Its Stabilization - Pružinský, Michal, 1952-
Z histórie ekonomického vývoja po II. svetovej vojne. Dlhodobý ekonomický rast musel nevyhnutne po určitom období spomaliť. Krajiny strednej a východnej Európy prešli z centrálne plánovaného hospodárstva na trhové hospodárstvo začiatkom 90-tych rokov 20. storočia. Proces liberalizácie, globalizácie svetového hospodárstva.