Vplyv hospodárskej krízy na ochranu vynálezov vo svete - Hladká, Ľudmila
Hospodárska kríza a štatistiky WIPO (World Intellectual Property Organisation). Stav v ochrane vynálezov a pokles medzinárodných prihlášok. Situácia v Spojených štátoch amerických a v Japonsku. Zmluvné štáty Európskeho patentového programu. Využívanie systému PCT univerzitami. Problém vymožiteľnosti práv. Inovácie a situácia na Slovensku.