Skončenie pracovného pomeru a neplatnosť tohto skončenia - Chorvátová, Janka
Skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnanca ako aj zo strany zamestnávateľa má presne stanovené pravidlá. Zákonník práce špecifikuje možné a dovolené spôsoby ukončenia spolupráce dohodnuté v medziach pracovného pomeru. Ak výpoveď, okamžité skončenie pracovného pomeru, skončenie v skúšobnej dobe alebo dohoda o skončení pracovného pomeru nie sú zrealizované podľa citovaného zákonníka, pôjde o neplatné skončenie pracovného pomeru. Podozrenie z neplatného skončenia pracovného pomeru treba obratom riešiť a urobiť všetko preto, aby dotknutý zamestnanec alebo zamestnávateľ neprišiel o svoje nároky, ktoré mu zákon priznáva.