Kontakty s Ukrajinou sú čoraz intenzívnejšie naše vzťahy s najväčším susedom nie sú zaťažené problémami z minulosti - Hamžík, Pavol
Rozvoj vzťahov a všestrannej spolupráce s Ukrajinou. Eurointegračná perspektíva nášho východného suseda. Energetická bezpečnosť. Regionálna spolupráca. Aktívny prístup rozvoja vzťahov a rozvoj oboch krajín.