Trochu jiná válka - Nagy, Ladislav
Jedenásty september - vojna proti teroru a jej obraz v súčasnej americkej literatúre. Vnímanie udalostí zo začiatku 21. storočia ako apokalyptickej rany, ktorá vyvolala hrôzu v sebavedomej a neohrozenej americkej spoločnosti.