Politická krize v Kyrgyzstánu aneb stát v poločase rozpadu - Horák, Slavomír
V Kirgizsku došlo k očakávanému a obávanému scenáru zrútenia štátu. Cesta k nemu sa začala už v roku 2005. Situácia sa vyhrotila v júni 2010 krvavým masakrom obyvateľov južných miest Džabalabad a Oš. V médiách sa hovorilo o medzietnickom konflikte medzi Kirgizmi a Uzbekmi, čo je ale zjednodušenie situácie. Dočasná vláda a obyvatelia Oša utopicky očakávali príchod ruských mierotvorných síl.