Čínská petropolitika - Papež, Kamil
Nárast spotreby ropy v Číne. Čína na druhom mieste v rebríčku spotrebiteľov (za USA) a na treťom mieste v dovoze (za USA a Japonskom). Špecifiká ropných firiem v Číne. Symbióza súkromného a štátneho sektora. Hľadanie nových zdrojov nerastného bohatstva v zahraničí. Snaha uzatvárať dlhodobé dodavateľské zmluvy s ropnými štátmi.