Voda - determinant zdravia - Miščíková, Tatiana
Pre zdravie človeka má najväčší význam voda určená na ľudskú spotrebu, preto rozhodujúce kritériá sa viažu na jej kvalitu a množstvo. Zabezpečenie systematického dohľadu a kontroly štátu nad hromadným zásobovaním pitnou vodou je základnou úlohou verejného zdravotníctva. Analýza stavu zásobovania pitnou vodou obyvateľstva z verejných vodovodov v Prešovskom kraji.