Chudoba po európsky - Gola, Petr
Rozdiel chudoby v členských štátoch EÚ a v rozvojových štátoch. Hranica chudoby v EÚ je v každom štáte iná, najmenej chudobných je v ČR. Najviac ohrozené skupiny ľudí chudobou.