Služby na vnútornom trhu - Ručinská, Silvia
Problematika fungovania oblasti vnútorného trhu so zameraním na sféru služieb. V posledných mesiacoch bolo v slovenskej legislatíve uskutočnených niekoľko krokov dotýkajúcich sa úpravy vnútorného trhu Európskej únie. Od júna 2010 nadobudol účinnosť Zákon č. 136/2010 Z.z. o službách na vnútornom trhu, ktorým sa do slovenskej legislatívy transponovala Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2006/123/ES o službách na vnútornom trhu. Zákon o službách na vnútornom trhu so sebou priniesol viaceré zmeny, ktoré znamenali aj novelizáciu iných právnych predpisov, napr. živnostenského zákona. Potreba nového zákona o službách na vnútornom trhu a jeho dopady na ďalšie zákony ako aj ekonomické subjekty.