Minuloročný deficit je spôsobený výdavkovou expanziou - Zlacký, Vladimír
Dopad hospodárskej krízy na reálnu ekonomiku. Pokles ekonomickej aktivity a rast nezamestnanosti. Zhoršenie verejných financií v krajinách EÚ. Eurostat o hospodárení vlád v Európe.