Riadenie zmien, faktory, princípy a typy pre ich úspešné zvládnutie - Kozoková, Eva
Definovanie pojmu zmena a základné princípy riadenia zmien. Kategorizácia interných a externých faktorov vplývajúcich na samotný vznik zmien. Zmeny v bežnom živote aj v živote rôznych organizácií podnecuje človek. Rozmanitosť ľudských pováh a osobnostných typov spôsobuje aj existenciu viacerých spôsobov reakcií na zmeny. Popis jednotlivých typov a reakcií na zmeny. Schopnosť riadiť zmeny by mala byť jednou zo základných zručností každého vedúceho a manažéra.