Rast HDP (n)a dlh dva tábory sa nevedia dohodnúť na úlohe štátu počas krízy - Jonáš, Ján
Recesia v spojení s finančnou krízou a udržanie stability finančného systému. Vládne dlhy a hospodársky rast. Problém s HDP pri zvyšujúcej existencii dlhu. Odporcovia a stúpenci štátnych zásahov v hospodárstve. Hospodárska politika štátu a politické rozhodnutie.