Koncepčné a metodické východiská hodnotenia stavu technického vzdelávania v Slovenskej republike vo vzťahu k odporúčaniam Európskej únie - Nagyová, Adriana
Koncepčné východiská a vývoj metodiky v rámci prípravy kvality vyučovania predmetu technická výchova. Komparatívna analýza vzdelávania viacerých krajín Európskej únie a význam technického vzdelávania. Pokles záujmu o štúdium technického zamerania na Slovensku a v krajinách EÚ.