Daňový bonus v praxi - Rabatinová, Marcela, 1977-
Inštitút daňového bonusu bol do slovenskej daňovej legislatívy zavedený s účinnosťou od 1. januára 2004, pričom nahradil dovtedy uplatňovanú nezdaniteľnú časť základu dane na vyživované dieťa. Kým nezdaniteľná časť základu dane na vyživované dieťa znižovala daňovníkovi jeho základ dane, daňový bonus znižuje samotnú vypočítanú daň. Daňový bonus predstavuje sumu daňového zvýhodnenia na každé vyživované dieťa žijúce s daňovníkom v spoločnej domácnosti. Ilustračné príklady.