Zmenky v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch a ich zobrazenie v účtovníctve podnikateľov - Feketeová, Renáta, 1974-
Zmenka je individuálne emitovaný, obchodovateľný a prevoditeľný cenný papier, ktorý plní úverovú, platobnú a zabezpečovaciu funkciu. Je to dlhový cenný papier, ktorý predstavuje písomný záväzok, ktorý musí mať presne určenú formu, má individuálny charakter a jeho emisia nepodlieha schvaľovaciemu procesu štátnych orgánov.Je upravovaná zákonom č. 191/1950 Sb. Zákon zmenkový a šekový v z.n.p. Ilustračné príklady.